İş Ağları Buluşması: Gaziantep Sanayi Odası İle Toplantı

• Tarih 05.05.2021
  • Haberler
  • Görüntülenme (655)

Eskişehir Sanayi Odası üyeleri, Gaziantepli üreticilerle iş birliğini, yeni fırsatları ve potansiyel iş ortaklıklarını değerlendirmek için bir araya geldi. Eskişehir Sanayi Odası’nın projelerinden biri olan "Ulusal İş Ağları Geliştirme Projesi" kapsamında Gaziantep Sanayi Odası’nın katkılarıyla bölgedeki üreticiler online ortamda 21 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Gıda İmalatı, Gıda Makineleri ve Ambalaj sektörlerine yönelik üreticilerin yer aldığı ikili iş görüşmelerinin açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Güven Erdoğan, “Sanayinin güçlü olduğu bölgelerdeki firmalarla üyelerimizin buluşturulması ve yeni iş bağlantılarının kurulması amacıyla “Ulusal İş Ağlarının Geliştirilmesi Projesi”ni hayata geçirdik. Bu toplantılardan öncelikli beklentimiz benzer alanlarda faaliyet gösteren firmaların birbirlerini tanımalarıdır. Kapı komşusu olan işletmelerin dahi birbirlerini tanımadığı, bu yüzden karşılıklı olarak yapılabilecek birçok işin yurtdışından alınmak zorunda kalındığını bizler biliyoruz. Eminiz ki sizler de buna benzer birçok örneğe şahit olmuşsunuzdur. Yapacağımız bu toplantılarda firmalarımızın karşılıklı olarak kabiliyetlerini tanıtmalarını, doğrudan ya da dolaylı olarak yeni iş fırsatları yaratmalarını, belirli uzmanlık alanlarında farklı şehirlerde yeni üreticilerle tanışmalarını ve elbette iş ağlarını genişletmelerini beklemekteyiz” dedi.

Kar marjlarımı arttırabiliriz

Açılışta konuşan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak ise sanayi altyapısıyla Türkiye’nin ve kendi bölgelerinin en güçlü şehirlerinden olan iki şehrin temsilcilerinin buluşuyor olmasının çok değerli olduğunu belirtti. Rekabetin pandemi ile daha da zorlaştığını ifade eden Küçükparmak, “Yapılacak iş birlikleri ve kurulacak ticari köprüler hem büyüme hem de yeni pazarlara ulaşmakta etkili olacaktır. Bu bağlamda kazan-kazan anlayışı çerçevesinde üretimlerimize katma değer katabilir, kar marjlarımızı artırabiliriz. Ülkemizin iki güzide kuruluşu tarafından düzenlenen programımızda yeni köprüler kurulmasını ve geliştirilerek artmasını temenni ediyorum. Bu ilk adımdı ve diğer sektörlerimize yönelik gerçekleştireceğimiz programlarla iki sanayi şehrimiz arasındaki bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra etkinliğe katılan Eskişehir ve Gaziantepli üreticiler ikili görüşmeler geçekleştirdi.