İş Ağları Buluşması: Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Toplantı

• Tarih 21.04.2021

Eskişehir Sanayi Odası pandeminin olumsuz etkilerini hafifletmek için üyelerine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu doğrultuda Eskişehir Sanayi Odası üyeleri, Ege bölgesinde bulunan üreticileri ile sanal ikili iş görüşmelerinde bir araya geldi. ESO tarafından başlatılan "Ulusal İş Ağları Geliştirme Projesi" kapsamında üye firmalar yeni fırsatlar ve yeni pazarların değerlendirilmesi amacıyla bir araya geldi. Online olarak yapılan ikili iş görüşmelerinde 28 firma 39 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Katılımının ücretsiz olduğu etkinlik kapsamında Otomotiv ve Metal İşleme Sektöründe faaliyet gösteren firmalar görüşmeler yaptı.

ESO üyelerinin ihracatlarının arttırılması adına yürütülen çalışmalara ek olarak ulusal pazardan da daha fazla pay alınması için yapılan proje kapsamında, katılımcı firmalar hem yeni kontaklar kurulması hem de farklı potansiyel iş ortaklarıyla buluşulması noktasında fırsatlar yakaladı. Etkinliğe katılan ESO üyeleri görüşmeler sonrası yaptığı değerlendirmede, bir firmanın başka bir şehre gidip gün içerisinde 3-4 ikili iş görüşmesi gerçekleştirmesi bu pandemi döneminde imkansızken, ESO'nun yürüttüğü Ulusal İş Birliği Ağlarının Geliştirilmesi Projesi ile bunun çok daha kolay bir sistem haline getirildiğini ifade etti. Proje kapsamında etkinliklerin farklı şehirler ve farklı sektörleri kapsayacak şekilde devam edeceği bildirildi.