İş Ağları Buluşması Adana Sanayi Odası ile Toplantı

• Tarih 06.05.2021

Eskişehir Sanayi Odası üyelerinin ulusal pazardan daha fazla pay alması, yeni iş bağlantıları kurması ve yatırım fırsatlarını değerlendirmesi için hayata geçirilen “Ulusal İş Ağlarının Geliştirilmesi Projesi”nin 5’inci faaliyetini gerçekleştirildi. Adana’da üreten firmalarla online ikili iş görüşmelerinde bir araya gelen ESO üyesi sanayiciler ‘Makine İmalatı ve Metal İşleme’ alanlarında toplantılar gerçekleştirdi.

Eskişehir Sanayi Odası ile Adana Sanayi Odası iş birliğinde yapılan online ikili iş görüşmelerinde 17 üye firmanın katılımıyla 20 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Eskişehir ve Adana’da üretim yapan firmalar arasında alım-satım, hammadde, ara mal ve makine tedariki, yeni yatırım imkanları başta olmak üzere iş birliğinin çok daha kolay ve pratik hale gelmesi hedefini taşıyan “Ulusal İş Ağlarının Geliştirilmesi Projesi” yeni ticari köprülerin kurulmasına da imkân sağladı.

Proje sonrası online ikili iş görüşmesine katılan firmalar, proje değerlendirme bildirimlerinde ise şu görüşleri paylaştı;

•“Uygulama çok hoşumuza gitti. Aslında ulusal anlamda da olsa firmalarla bağlantı kurmak göründüğünden daha zor, bu proje firmalarla bağlantı kurma durumunu çok kolay ve pratik hale getirdi.

•İkili iş görüşmeleri boyunca 5 firma ile görüştüm. Çok verimli ve sonuç odaklı görüşmeler oldu, 5 firma ile de iş yapma potansiyelimiz var. Uzun vadeli iş birliğine dönüşecek iş görüşmeleri olduğuna eminim.

•Fason üretim yapmak gibi potansiyel iş birliklerini de değerlendirdik. Bu projeyi başlattığınız için çok teşekkür ederiz.

•Kazan-kazan anlayışı ile hayata geçtiğini hissettiğimiz ikili iş görüşmeleri firmamız için çok faydalı oldu. Tanıdığımız yeni firmalarla birçok alternatif işbirliği yaratılabilir.”